header4

Γευσιγνωσίες του μήνα

Εγγραφή Μέλους

Μεσογειακή Σαλάτα με Φλωμάρια

 

Υλικά (για 3-4 μερίδες)

400γρ. φλωμάρια Λήμνου (μέτρια) ΧΡΥΣΑΦΗ

150γρ. τυρί μελίχλωρο Λήμνου ΧΡΥΣΑΦΗ

100γρ. λιαστές ντομάτες ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

100γρ. σύγκλινο Μονεμβασιάς ΑΝΔΡΟΜΙΔΑ

3 κουταλιές κάπαρη Σαντορίνης SANTO

3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης VASSILAKIS ESTATE

2 κουταλιές ελιές Καλαμών ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ σε ροδέλες

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανός

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 7 λεπτά περίπου. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ.

Κόβουμε το σύγκλινο και το μελίχλωρο σε μικρά κυβάκια και τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά. Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα με τις ελιές, την κάπαρη και το ελαιόλαδο μέσα στο μπωλ και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.