header4

Γευσιγνωσίες του μήνα

Εγγραφή Μέλους

Ούζο, Τσίπουρο και Θαλασσινοί Μεζέδες

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

 

Σε μία κεφάτη και χαρούμενη εκδήλωση οι Αθηναίοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα μεθυστικό ταξίδι στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου μέσα από γεύσεις, αρώματα και μουσικές.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα στο ατμοσφαιρικό αίθριο του Γρυπάρειου Μεγάρου, όπου στεγάζεται το Παντοπωλείο.

 

Η είσοδος και συμμετοχή στη γευσιγνωσία ήταν ελεύθερη για το κοινό. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν μοναδικά αποστάγματα, όπως τσίπουρο με σαφράν από την Ποτοποιϊα Θράκης, κρητική τσικουδιά από το Βάμο, ούζο Πλωμαρίου, τα ποικιλιακά αποστάγματα του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, αλλά και λαχταριστούς ουζομεζέδες, όπως κρίταμο Τήνου, σταμναγκάθι Κρήτης, σαρδέλλες Μυτιλήνης, σαλάτα αυγοτάραχου, τουρσί φραγκοσυκιάς και πατέ κάπαρης από το Γύθειο, λιαστές ντομάτες με ψητό μανούρι από την Αγιά Λάρισας, πικάντικα τυράκια με ρίγανη, πιπεριά, άνηθο και σκόρδο από τη Θεσσαλονίκη κ.ά.

 

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης  ορχήστρα ζωντανής μουσικής κρατούσε συντροφιά στους επισκέπτες δημιουργώντας κέφι και χαρούμενη διάθεση.

 

Φεστιβάλ Κρασιού και Αποσταγμάτων

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2006

 

«Το Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής», στα πλαίσια του ευρύτερου ρόλου που διαδραματίζει στην προβολή και προώθηση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, διοργάνωσε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2006 «Φεστιβάλ Κρασιών και Αποσταγμάτων απ’όλη την Ελλάδα».

 

Οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν επιλεγμένα κρασιά και αποστάγματα από διάφορες περιοχές  της Ελλάδας συνοδευόμενα από ποικιλία ελληνικών τυριών Π.Ο.Π., αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κρητικά παξιμαδάκια, αλλαντικά από την Ευρυτανία και την Μάνη και αποξηραμένα φρούτα.

Διαβάστε περισσότερα: Φεστιβάλ Κρασιού και Αποσταγμάτων