header4

Γευσιγνωσίες του μήνα

Εγγραφή Μέλους

Γευσιγνωσία με μανιτάρια «Δίρφυς»

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ενα μοναδικό γευστικό «ταξίδι» μέσα από μία εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στα μανιτάρια της ελληνικής γης.

Οι ειδικοί γεωπόνοι από τη μονάδα παραγωγής μανιταριών «Δίρφυς» στην Εύβοια ξενάγησαν τους παρευρισκόμενους στον εντυπωσιακό μικρόκοσμο των μανιταριών και παρουσίασαν τα είδη τους, τις ευεργετικές βιοενεργές ιδιότητές τους, την διατροφική και τη γαστρονομική τους αξία, καθώς και τους τρόπους συντήρησής τους.

Παράλληλα, ο σεφ Ανδρέας Λαγός παρουσίασε μια ποικιλία συνταγών χρησιμοποιώντας φρέσκες λεντινούλες (shiitake), φρέσκα πλευρότους, baby πλευρότους, αποξηραμένα βασιλομανίταρα και κανθαρέλλες:

● Ποικιλία μανιταριών sauté

● Σούπα βελουτέ με φρέσκα πλευρότους, λεντινούλες & λάδι τρούφας

● Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο αποξηραμένων μανιταριών

    και τυρί Καλαθάκι Λήμνου

Η γευσιγνωσία συνοδεύτηκε με κρασιά από το Κτήμα Γκλίναβος από την Ζίτσα Ιωαννίνων. 

Τα μανιτάρια της ελληνικής γης

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

 

Ένα μοναδικό γευστικό «ταξίδι» μέσα από μία εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στα μανιτάρια της ελληνικής γης.

 

Μέσα σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα ο Λευτέρης Λαχουβάρης και ο Θανάσης Μαστρογιάννης από τη μονάδα παραγωγής μανιταριών «Δίρφυς» στην Εύβοια ξενάγησαν τους παρευρισκόμενους στον εντυπωσιακό κόσμο των μανιταριών και παρουσίασαν τα είδη των καλλιεργήσιμων και των άγριων μανιταριών της ελληνικής υπαίθρου, τις ευεργετικές ιδιότητές τους, την διατροφική και τη γαστρονομική τους αξία, τις πολλαπλές εφαρμογές τους στη σύγχρονη κουζίνα, καθώς και τους τρόπους συντήρησής τους.

Διαβάστε περισσότερα: Τα μανιτάρια της ελληνικής γης